AID Review Romania

Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti (FSPUB),

prin programul Profesionişti în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (ProRISE)

al Centrului pentru Studii de Dezvoltare şi Relaţii Internaţionale (IDC)

împreună cu

Asociaţia Română pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (ARCADIA)

vă invită la a 2-a ediţie a

AID Review Romania 2014

Annual International Development Review Romania 
(exerciţiu de evaluare anuală a asistenţei oficiale pentru dezvoltare)

Marţi, 8 aprilie 2014, ora 10:00

Sala Negulescu (Str.Spiru Haret 8)

 AID Review Romania este un forum anual consultativ al comunităţii româneşti active în domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare, reunit cu scopul de a trece în revistă şi dezbate într-un cadru informal principalele tendinţe, reuşite şi eşecuri recente, la nivel global, european şi românesc în acest domeniu.

Evenimentul aduce împreună reprezentanţi ai tuturor instituţilor româneşti sau străine active în România în domeniul asistenţei oficiale pentru dezvoltare (ODA).

De asemenea, AID Review Romania oferă participanţilor ocazia de a disemina informaţii cu privire la proiectele curente şi de a prezenta în premieră proiecte şi programe pentru anii următori. Pe tot parcursul zilei, participanţii la eveniment pot beneficia de standuri de prezentare pentru materiale informative cu privire la proiectele şi programele lor în domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare.

Program

10:00-11:15 Tendinţe globale şi europene în domeniul asistenţei oficiale pentru dezvoltare (dezbatere  moderată)

11:15-11:45   Pauză de cafea

11:45-13:15 Experienţa României în crearea, implementarea şi evaluarea programelor şi proiectelor de dezvoltare internaţională (dezbatere moderată)

Contact / RSVP

Lect.univ. Dr. Luciana Alexandra GHICA (prorise@fspub.unibuc.ro, +40 723 630 040)

Secretar  general ARCADIA, Diana Rusu (diana.rusu@arcadianetwork.org, +40 740 071 747)

Toti cei care doresc sa participe sunt rugati sa confirme prezenta pana la data de 5 aprilie 2014. 

—————————————————————————————————————————————————————

Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti,

prin programul

Profesionişti în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (PRORISE) 

împreună cu

Asociaţia Română pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (ARCADIA)

vă invită la prima ediţie a

AID Review Romania

Annual International Development Review Romania
(exerciţiu de evaluare anuală a asistenţei oficiale pentru dezvoltare)

Luni, 22 aprilie 2013, ora 10:00 – Sala Negulescu (Str.Spiru Haret 8)

Program

10:00-11:15 Tendinţe globale şi europene în domeniul asistenţei oficiale pentru dezvoltare (dezbatere moderată)

11:15-11:45 Pauză de cafea

11:45-13:15 Experienţa României în crearea, implementarea şi evaluarea programelor şi proiectelor de dezvoltare internaţională (dezbatere moderată)

AID Review Romania 2013 este un eveniment inclus într-o serie mai amplă de manifestări de promovare a ştiinţelor politice – Polimateca – Festival de Arte şi Ştiinţe Politice, ed. a 3-a, organizat de Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti în perioada 15-26 aprilie 2013 (www.fspub.unibuc.ro/polimateca).

AID Review Romania, o iniţiativă comună a programului Profesionişti în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (ProRISE) al Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti (FSPUB) şi a Asociaţiei Române pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (ARCADIA), îşi propune să fie un forum anual consultativ al comunităţii româneşti active în domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare, reunit cu scopul de a trece în revistă şi dezbate într-un cadru informal principalele tendinţe, reuşite şi eşecuri recente, la nivel global, european şi românesc în acest domeniu. De asemenea, AID Review Romania oferă participanţilor ocazia de a disemina informaţii cu privire la proiectele curente şi de a prezenta în premieră proiecte şi programe pentru anii următori. Evenimentul aduce împreună reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, societăţii civile, mediului de afaceri, mass-media, mediului academic şi ai altor instituţii româneşti sau străine active în România în domeniul asistenţei oficiale pentru dezvoltare.
Discuţiile vor avea loc în limba română sau/şi engleză. Pe tot parcursul zilei, participanţii la eveniment pot beneficia de standuri de prezentare pentru materiale informative cu privire la proiectele şi programele lor în domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare.

Contact / RSVP Lect.univ. Dr. Luciana Alexandra GHICA (luciana.ghica@fspub.unibuc.ro, prorise@fspub.unibuc.ro, +40 723 630 040)