2%

Una dintre cele mai la indemana metode prin care cei interesati pot contribui la dezvoltarea ARCADIEI este prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit catre ARCADIA. Acest lucru nu presupune niciun cost din partea contribuabilului, suma respectiva fiind dedusa din impozitul total ce urmeaza a fi platit statului. Este important de retinut ca cei 2% nu este de fapt o donatie, ci reprezinta in esenta o parte a bugetului de stat care este redirectionata de cetatenii care aleg sa foloseasca aceasta prevedere, catre sectorul non-guvernamental.

Cum se poate redirectiona 2% catre ARCADIA?

Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit catre ARCADIA se face prin completarea formularului 230 (pentru veniturile obtinute din salariu) sau a formularului 200 (pentru veniturile obtinute din alte surse) si depunerea acestuia la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata, pana la data de 25 Mai 2015. Cele doua formulare pot fi obtinute gratuit online sau in print de la orice administratie financiara.

Cei care au realizat venituri atat din salarii cat si din alte surse, trebuie sa completeze si sa depuna ambele formulare (230 si 200).

Descarca formularul 230 – adresat celor care au realizat in 2014 venituri din salarii si asimilate salariilor formular_230

Descarca formularul 200 – adresat celor care au realizat in 2014 venituri din activitati independente  formular 200

 Detaliile ARCADIA necesare pentru completarea formularelor sunt:

  1.   Denumire entitate non-profit:
  2.    Cod de identificare fiscala:
  3.    Cont bancar

Aceste detalii sunt deja adaugate in sectiunea II – “Destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual”, alegand/bifand optiunea 2 “Sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult”. In cazul in care nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozitul pe venit, puteti lasa acel segment necompletat, aceasta suma putand fi calculata direct de organele fiscale!

 Formularele trebuie completate de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.

Daca te-ai hotarat ca merita sa redirectionezi 2% din impozitul pe venit catre ARCADIA, nu te limita la asta, ci invita-i si pe colegii tai sa iti urmeze exemplul. Fiecare contributie este importanta si ne va ajuta sa ne continuam activitatea si sa demaram noi proiecte.

Mai mult, nu pierde din vedere faptul ca daca optiunea de a redirectiona 2% din impozitul pe venit nu este folosita, suma respectiva urmeaza inevitabil să fie incasata de stat. 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin care contribuabililor li se da sansa sa contribuie la o folosire mai eficienta a banilor publici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s