Burse

Programul de burse nu este deschis la acest moment.

Bursele de studiu ARCADIA în domeniul dezvoltării pentru studenții români_2014

Ca parte integranta a proiectului „Formarea tinerilor experti romani in domenul dezvoltarii internationale” ARCADIA lanseaza concursul de propuneri de proiecte de cercetare din cadrul programului de Burse de studiu ARCADIA in domeniul dezvoltarii internationale pentru studentii romani_2014.

Programul care se desfasoara in perioada martie- iulie 2014 se adreseaza studentilor romani inscrisi la programe de master sau doctorat in cadrul unei universitati din Romania si care doresc sa se specializeze in domeniul dezvoltarii internationale. Se va acorda prioritate studentilor care sunt inscrisi la programe de studiu (master, doctorat) care presupun o specializare in domeniul dezvoltarii internationale.

Ce se ofera prin acest program?

Bursa de studiu in valoare de maxim 700 de euro pentru efectuarea unei vizite de studiu cu o durata maxima de 7 zile intr-una dintre tarile in curs de dezvoltare;
Program de consiliere academica pentru rafinarea meteologiei si dezvoltarea abilitatilor de scriere academica;
Posibilitatea de a prezenta lucrarea de cercetare in varianta intermediara in cadrul conferintei internationale ARCADIA din 15 iunie de la Cluj Napoca pentru primirea de recomandari si sugestii din partea expertilor prezenti. Mai multe detalii despre conferinta puteti gasi aici: https://arcadianetwork.org/
Publicarea lucrarii finale in Romanian International Development Review (articol de 3500-5000 cuvinte)
ATENTIE! Bursierul se va ocupa individual de organizarea vizitei de studiu; ARCADIA poate oferi recomandari sau facilita unele contacte in tara de destinatie insa NU se va ocupa de detaliile logistice aferente vizitei.

INSCRIERE:

Dosarul de candidatura este format din:

Formular de aplicație semnat si datat ( se va trimite o copie scanată)_RO Descarca formularul de AICI.
Curriculum Vitae (menţionaţi si lista de publicaţii dacă este cazul)_RO
Scrisoare de recomandare din partea profesorului coordonator al tezei de disertaţie/doctorat sau a profesorului pentru cursul căruia se va pregăti studiul_RO
Adeverinţa privind atestarea calităţii de student în cadrul unei universităţi din România – nivel master sau doctorat_RO
Dovada acceptului de către instituţia gazdă (Scrisoare de confirmare sau un e-mail în care să fie specificat acceptul instituţiei) _EN/FR
Dosarul se va trimite în format electronic la adresa de email: daniela.cervinschi@arcadianetwork.org cu menţionarea în titlul email-ului : Aplicaţie program burse de studiu ARCADIA_2014_nume aplicant. Toate documentele (cu exceptia dovezii de accept_punctul 4) se trimit în varianta în limba ROMÂNĂ.

Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 4 aprilie 2014. Selecţia este continuă, astfel că vă recomandam să ne trimiteţi aplicaţiile cât de repede posibil.

TERMENUL PENTRU DEPUNEREA APLICATIILOR A FOST PRELUNGIT PENTRU 10 APRILIE.

Rezultatele finale vor fi comunicate pe data de 8 aprilie 2014. 16 aprilie 2014.

Vizitele de studiu se vor desfasura in perioada 19 aprilie- 31 mai 2014.

Care sunt temele eligibile pentru propunerile de cercetare? Care sunt destinatiile eligibile?

Temele propunerilor de cercetare trebuie sa fie in stransa legatura cu prioritatile politicii nationale de cooperare pentru dezvoltare. Principalele teme propuse:

Tranzitia spre democratie (reconstrucţia statului, guvernanţă democratică, reforma administrativa, sprijinul societăţii civile, mass-media; rezolvarea conflictelor)
Dezvoltarea economică sustenabilă în contextul schimbărilor climatice: proiecte si initiative;ODM;
Identificarea şi capitalizarea unor experienţe relevante de succes din perioada de tranzitie a Romaniei spre un regim democratic- posibilitatea de a exporta aceste bune practici (inclusiv prin identificarea si analiza unor proiecte de colaborare regionala in desfasurare cu rol in transferul experientelor de tranzitie)
Creionarea identitatii de „nou donator” in raport cu tarile beneficiare ale asistentei: modalitati de acordare a asistentei financiare si tehnice pentru dezvoltare; studii comparate pe noii donatori (noi state membre UE 2004 si 2007);
Analiza impactului unor proiecte de asistenta tehnica derulate de MAE in tarile prioritare (se vor pune la dispozitia candidatului documentele de proiect necesare de catre echipa MAE)
Destinatii eligibile pentru efectuarea vizitelor de studiu:

Zone prioritare:
Europa de Est, Caucaz: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Republica Moldova
Zone de interes:
N Africii: Egipt, Tunisia;
Zona Balcanilor
Se accepta propuneri si pentru alte destinatii, tari in curs de dezvoltare, insa prioritate se va acorda propunerilor de cercetare care vizeaza efectuarea de deplasari in zonele de la punctul 1.

Formularul de aplicatie se poate descarca de AICI.

Cele mai frecvente intrebari si raspunsuri legate de aceste burse le puteti gasi AICI.

*IMPORTAT: Pentru mai multe detalii legate de eligibilitate, descrierea programului, candidatura, buget alocat per bursa si criterii de selectie va rugam sa consultati Regulamentul privind organizarea si desfasurarea programului de burse de studiu ARCADIA_2014.

Document informativ privind regimul vizelor in tarile de destinatie prioritare si de interes: AICI.

Pentru informaţii suplimentare va rugam sa ne contactaţi la adresa: daniela.cervinschi@arcadianetwork.org.