Mentorat

 

Program de mentorat ARCADIA pentru 2014-2015

Ești pasionat/ă de domeniul cooperării și dezvoltării internaționale, însă nu știi care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi pentru a urma o carieră în domeniu? Ai atât de multe idei, eşti creativ/ă şi ambiţios/să, însă ai impresia că nu ai resursele necesare să le pui în practică? Programul de Mentorat al Asociaţiei Române pentru Cooperare şi Dezvoltare Internatională (ARCADIA) îţi poate oferi răspunsul la întrebările tale si îți oferă posibilitatea de a interacționa pe parcursul a 4 luni (iunie-septembrie) cu experţi români, practicieni la nivel naţional şi internaţional, care te vor sprijini să găseşti cele mai bune căi de acţiune pentru îndeplinerea propriilor planuri de carieră.

Cine poate beneficia de acest program?

Programul de mentorat ARCADIA este deschis tuturor studentilor cetățeni români pasionați de domeniul de activitate ARCADIA- cooperare și dezvoltare internațională. Programul se adresează celor care doresc să se dezvolte personal și profesional și sunt dispuși să își asume în mod responsabil implicarea în acest program gratuit oferit de ARCADIA.

Ce îmi oferă programul de mentorat ARCADIA?

ARCADIA vine în sprijnul tinerilor care doresc sa își dezvolte o carieră într-unul dintre sectoarele de activitate regăsite sub domeniul general al cooperării și dezvoltării internaționale printr-un program de mentorat online derulat pe parcursul a 4 luni în perioada iunie-septembrie 2014. Astfel, voluntarii ARCADIA, vor deveni mentori pentru studenții români și îi vor sprijini în stabilirea unui plan concret de dezvoltare profesională în domeniu.

Mentorii, specialiști români cu o experienţă vastă la nivel internaţional şi naţional, activi la nivel guvernamental, academic şi în mediul ONG naţional şi internaţional vor sustine mentorații în definirea obiectivelor de carieră și a acțiunilor concrete (studii, internship-uri etc) de întreprins pentru atingerea scopului final. Ne dorim ca prin acest program să venim în întâmpinarea nevoii de relaționare a studenților cu experți – practicieni care le pot oferi sfaturi și acces la resurse relevante pentru viitoarea cariera.

Care sunt domeniile eligibile in cadrul programului?

Domeniile pe care se axează acest program de mentorat sunt următoarele:

Educaţie pentru dezvoltare;
Migraţie şi azil;
Diplomaţie şi drepturile omului;
Peacebuilding;
Societate civilă; retele internaționale; voluntariat
Asistență pentru dezvoltare; managementul programelor de dezvoltare;
Dezvoltare sustenabilă (mediul privat în dezvoltare, dezvoltare urbană, politici energetice, dezvoltare comunitară, etc);
Cercetare și implicarea mediului academic în cooperarea pentru dezvoltare;
Comunicare pentru dezvoltare internațională
Dacă eşti interesat/ă de un domeniu diferit decât cele oferite de program, eşti încurajat/ă să îl specifici în formularul de aplicaţie si vom cauta în baza noastră de date persoana potrivită pentru tine.

Cum pot aplica?

Pentru a aplica la acest program de mentorat trebuie să completezi formular de aplicaţie disponibil aici: https://docs.google.com/a/arcadianetwork.org/forms/d/1LNs3LfZlJVpz8hNzCD3kyOjHaJzlgwaB1t7OOy4fB_Y/viewform şi să trimiţi CV-ul tău la adresa de email: daniela.cervinschi@arcadianetwork.org.

Termenul limită pentru trimitea aplicaţiei este 6 iunie 2014. 16 iunie 2014.

Aplicația ta va fi evaluată pe baza următoarelor criterii de selecţie: interes dovedit pentru domeniul ales, motivația de participa la acest program de mentorat, angajamentul personal de fi disponibil online pe toată durata de desfășurare a programului (iunie-septembrie). Comisia de evaluare poate decide şi susţinerea unor interviuri telefonice sau skype cu candidaţii.

Pentru mai multe detalii despre program te rugăm să consulţi şi regulamentul diponibil AICI.

Lista mentorilor ARCADIA este accesibila aici.

Lista candidatilor selectati este disponibila aici.