Conferinta 2014

conferinta_anuala_2014

The development approach of CEE donors: Priorities, actors and frameworks

Cluj-Napoca, România 

_____________________________

Conferinta internațională “The development approach of CEE donors: Priorities, actors and frameworks” s-a desfășurat în Cluj-Napoca în perioada 15-16 iunie fiind găzduită de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” și a reunit 78 de participanți.

Scopul principal al acestei conferințe a fost acela de a aduce împreună reprezentanți ai mediului academic și practicieni din domeniul dezvoltării internaționale din zona Europei Centrale și de Est pentru a analiza modul cum au fost implementate politicile de cooperare pentru dezvoltare de către noii donatori și identificarea modalităților de creștere a eficienței acestora.

Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai sectorului guvernamental, ai mediului academic și ai societății civile din zona ECE cum au fost:

  • Martin Náprstek (Agenția de Dezvoltare Cehă)
  • Anca Stoica (PNUD Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală)
  • Balazs Szent-Iványi (Universitatea Corvinus din Budapesta)
  • Zuzana Sládková (Coordonator AidWatch-CONCORD)
  • Cristina Rigman (Pro Vobis)
  • Adela Rusu (FOND)

Prezentările acestora și discuțiile care au urmat au conturat o nouă perspectivă privind utilitatea și oportunitățile de implicare a noilor donatori din zona Europei Centrale și de Est în stabilirea politicii de cooperare pentru dezvoltare la nivelul UE.

Prin formatul propus conferința a pilotat un nou tip de eveniment care a reunit academicieni și practicieni în vederea facilitării colaborării între aceste două grupuri de experți activi în domeniul dezvoltării internaționale.

Documente conferință:

Call for papers

Agenda finală

Lista invitați

Ateliere de lucru:

Transformarea conflictelor & Educație pentru dezvoltare

Dezvoltarea curriculei MA în Dezvoltare Internațională

Dezvoltare urbană în spațiul post-socialist

Tehnologii IT și women empowerment

 

Conferința a fost organizată cu sprijinul financiar MAE și implementată în parteneriat cu UNDP Biroul regional pentru Europa și Asia centrală.