Training

SESIUNI DE FORMARE ANTERIOARE

Project Management Trainings

TRAINING ARCADIA ÎN MANAGEMENTUL PROIECTELOR DE DEZVOLTARE INTERNAȚIONALĂ

Asociația Română pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională (ARCADIA) anunță lansarea înscrierilor pentru training-ul cu tema: Introducere in managementul proiectelor de dezvoltare internațională organizat în cadrul proiecului „Formarea tinerilor experți români în domeniul dezvoltării internaționale” în București și Cluj-Napoca:

București, 18 octombrie 2014 la Impact Hub (Pta Unirii, Str Halelor, nr 5), maxim 20 de locuri
Cluj-Napoca, 25 octombrie 2014, la Cluj Cowork (Str. Emil Isac nr 23), maxim 20 de locuri
Training-ul se adresează studenților români (masteranzi, doctoranzi în domeniul dezvoltării internaționale și alte domenii conexe) cat si tinerilor experți (până la 2 ani experiență de muncă) interesați de domeniul dezvoltării internaționale. Prin acest training de 1 zi (8 ore) se doreste familiarizarea participanților prin metode interactive cu principiile de funcționare, de gestiune, evaluare și monitorizare ale proiectelor de cooperare internațională în dezvoltare.

De ce să participi?

Acest training este un prim pas în dezvoltarea voastră ca viitori experți în cooperare pentru dezvoltare internațională. Cunoașterea metodelor şi instrumentelor de gestiune a proiectelor este printre cerinţele de bază ale fiecărei descrieri de post în domeniu, iar o familiarizare prealabilă ridică şansele unei angajări. În plus, training-ul va fi structurat luând în considerare nevoile participanților și are la bază o parte practică extinsă, costând din exerciții de grup și dezbateri.

Ce vei învăța?

Cursanţii vor afla pe baza căror principii funcţionează proiectele de cooperare internaţională pentru dezvoltare, care sunt principalele elemente şi vor exersa aplicarea a câte unui instrument din etapele de planificare, monitorizare şi evaluare de proiect. Avand in vedere specificul domeniului pe parcursul training-ului vor fi prezentate diferitele modele de gestiune (Logical framework, Capacity Works, ZOPP/GOPP) ale principalelor organizaţii (GIZ, WorldVision, UNDP).

Cum poți participa la acest training?

Pentru studenți (MA, PhD) participarea este gratuită. Inscrierea constă în trimiterea unui CV si a unei scrisori de motivație (RO, maxim 1 pag) la adresa daniela.cervinschi@arcadianetwork.org până la data de:

București- termen limită pentru aplicații 15 octombrie 2014/ cursanții selectați vor fi anunțați până pe 17 octombrie
Cluj-Napoca- termen limită pentru aplicații, 22 octombrie 2014/ cursanții selectați vor fi anunțați până pe 24 octombrie
Pentru cei care nu mai sunt studenți dar doresc să participe la aceste training-uri se percepe o taxă de 100 lei (plata se va face prin transfer bancar). Taxa de participare se reduce la 60 lei pentru membrii ARCADIA. Persoana de contact pentru înscrieri și plata taxei: Diana Rusu, diana.rusu@arcadianetwork.org.

Informații despre trainer: Ștefan Roman

Stefan Roman care este expert în Dezvoltare Internațională, specializat în dezvoltare rurală, securitate alimentară şi gestiunea riscului de dezastre. Deţine o diplomă de geograf de la Universitatea Eberhard Karls din Tübingen, Germania, iar studiile în geografie şi ştiinţe politice şi le-a aprofundat şi la universităţile din Cluj-Napoca, Mendoza şi Rio de Janeiro. La Berlin a absolvit în 2008 cursurile Centrului de Training Avansat în Dezvoltare Rurală al Universităţii Humboldt. În ultimii zece ani a lucrat în consultanţă pentru autorităţi locale şi regionale prin intermediul unor organizaţii internaţionale şi guvernamentale precum GIZ in RD Congo si Peru, UN Habitat in Brazilia, UN ECLAC/CEPAL in Chile și în România a fost profesor invitat la masterul International Development- FSPAC, din cadrul Universitatii „Babeș-Bolyai”.

Ștefan are o expertiză vastă în următoarele domenii: asistenţă de urgenţă și reconstrucţie, dezvoltare rurală, pregătirea pentru dezastre, managementul conflictelor, descentralizare, procese participative, bugetare participativă, dezvoltare organizaţională, planificare, monitorizare şi evaluare, project management. A lucrat în proiecte internaționale care vizau: managementul integrat al apei pentru popoarele indigene în America Latină, bugetare participativă și bune practici în planificarea urbană în Brazilia, analiză de risc în managementul de risc al dezastrelor în Peru, dezvoltare de capacități cu administrația locală pentru gestiune de proiecte de dezvoltare, în special pentru securitatea alimentară în RD Congo.