0

În aceste zile deosebit de dificile, ARCADIA urmărește cu atenție evoluția conflictului ruso-ucrainian și ia parte la eforturile de coordonare ale organizațiilor neguvernamentale și ale autorităților în gestionarea crizei refugiaților ucraineni și asigurarea asistenței necesare.

Ne alăturăm, astfel, organizațiilor societății civile în acțiunile de solidaritate față de cetățenii de pe teritoriul Ucrainei afectați de conflict si condamnăm ferm agresiunea nejustificată din partea Rusiei.

Considerăm că este extrem de important să ne coordonăm acțiunile, expertiza și resursele pe care le putem aduce împreună. De aceea, ne implicăm, în calitate de membri, și susținem diferite demersuri facilitate de platforme naționale ONG, precum Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND, Grupul de Lucru pentru Asistență Umanitară (GLAU), și  grupurile de coordonare cu autoritățile naționale care gestionează aceasta situatie.

Trebuie să acționăm unitar, coerent și să continuăm să ne arătăm solidaritatea pentru vecinii noștri ucraineni. Doar împreună putem face față acestei provocări deosebit de dificile.

Întrucât intensitatea cu care evoluează lucrurile și resursele limitate nu ne permit update-uri în timp real, rugăm colegii de rețea care doresc să ni se alăture în aceste eforturi (online sau la fața locului), să ne contacteze în acest sens.

*Misiunea Arcadiei este de a dezvolta o comunitate a specialiștilor români activi în domeniul cooperării pentru dezvoltare internaţională atât la nivel academic cât şi profesional. Ne propunem să corelăm expertiza existentă în rețeaua noastră cu nevoile identificate în contextul coordonării ONG-autorități, pe subiecte precum: gestionarea crizelor umanitare și reconstrucție post-conflict.

Leave A Reply